Harlequiny

4 Views Comment Off

Dopełniając zakupów w gigantycznym supermarkecie, co praktycznie jest potrzebnym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, zauważamy przeróżne artykuły spożywcze zachwalane w marketingach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to ciąg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niezmiernie gigantyczny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham czy razowy – więcej na stronie ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego spożywania pieczywa razowego, jako tego, które ma właściwości pierwszorzędne dla zdrowia, niemało mikroelementów, otrębów, jakie mają pomocny wpływ na nasz układ trawienny. Jednak powinniśmy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy wyłącznie ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa w szeregu przypadków stosują takie triki, że dodają do pieczywa sztampowego, pszennego czy też żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika i wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu ludzkiego jakichkolwiek wartości.

źródło: harlequiny.pl/

In : Pozostałe

About the author

Related Articles

Archiwa